De Toermalijn

Jeej, weer een nieuwe blog met een kleine selectie uit alle foto’s die ik heb gemaakt.

Vorig jaar mocht ik fotograferen op de Toermalijn in Hengelo. De Toermalijn is een kinderdagcentrum voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Het was nu de 2e keer dat ik er mocht komen fotograferen. Ik vind het geweldig om dit te mogen doen. Ik heb voorheen jaren met veel plezier gewerkt met kinderen met een licht verstandelijke beperking, dus voor mij voelt het nog altijd als ‘thuiskomen’.

Vooraf hebben we samen een lijst gemaakt (ik moest ongeveer 50 kinderen fotograferen), op welke dag, ik welke groep zou komen fotograferen, zodat ouders hier ook rekening mee konden houden en uiteraard de groepsleiding zelf ook.

Ik plande niet meer dan 2 groepen per dag, ik wilde wel graag de tijd nemen voor een kind, omdat het zoveel meer rust geeft voor het kind zelf.

Elke dag kwam ik weer voldaan thuis, de kinderen stonden er allemaal zo geweldig op. Soms was het lastiger en moest je alert zijn of er zich een moment voordeed.

Bijvoorbeeld Vera, prachtig meisje (ik vond haar net een kleine Shirley Temple), ik had haar drie jaar eerder ook al op de foto gezet, toen liep ze nog, nu kon ze helaas alleen nog maar zitten. Ze is bijna blind, maar kan wel iets licht en donker onderscheiden, ze is doof en heel ziek. Door haar medicatie is ze ook wat aangekomen, ik vond het lastig om te zien dat zo’n prachtig grietje dan zoveel mee moet maken. Toen ik een ander kindje aan het fotograferen was, begon ze heerlijk te lachen. Heel hard, erg aanstekelijk ook. Ze genoot zichtbaar. Een groepsleidster had haar in de wind gezet en dat blies heerlijk in haar gezicht. Prachtig om te zien 🙂

En dan Scott, heerlijk ventje, die in een box lag, ik ben boven hem gaan staan en ik heb samen met groepsleiding het liedje: “We will rock you” van Queen gezongen. Heel hard gezongen ook, en iedereen die mij kent weet dat ik niet kan zingen en mijn stem onder normaal volume al hard genoeg is 😉 Hoe gekker hoe beter, Scott begon heel hard te lachen. Geweldig!

Puck, Puck is geboren voor de camera! Alleen wilde ze zelf ook wel even fotograferen, ik denk dat ze mijn nieuwe assistente gaat worden. Ik heb ook nog een hele leuke familie foto kunnen maken.
Yente is ook een schatje, die telkens als de camera even omlaag ging, heerlijk begon te lachen en als ik weer foto’s wilde maken, ze snel weer naar beneden keek. En dan heb je Teun, wat een stoere jongen, hij wilde zo graag op een fietsje zitten. Hij wilde zelf zitten en niemand mocht hem helpen. Het was echt heel zwaar voor hem , maar hij deed zo goed z’n best en het lukte, en wat was hij blij. Als je dan hier bent en de kinderen zo blij ziet zijn met hele kleine dingen, dat is toch wel echt bijzonder. Dat is waar het eigenlijk om draait. Ik geniet er intens van als ze een glimlach geven of misschien net even ‘vluchtig’ naar je kijken, of even helemaal in hun eigen wereldje zitten net als Sem. Soms pakken ze even je hand en lachen ze naar je….

Dit zijn wel voor mij de meest intensieve maar ook de meest waardevolle opdrachten met heel veel trotse papa’ en mama’s. Ik hoop dat jullie net zo blij zijn met het resultaat als ik. En ik wil ook alle groepsleiding bedanken voor hun geduld, en wat leveren jullie geweldige zorg voor de kinderen met veel liefde en aandacht. Het was echt top.

En wellicht tot over een paar jaar!

Liefs, Mireille

Enige tijd geleden….(tja, dat bloggen gaat heel goed ;)) heb ik foto’s gemaakt voor Jose Punt. Zij maakt prachtige sjaals en tassen. Ze wilde haar product wat meer aan de man brengen met de foto’s. Dus zijn we op een mooie zaterdag naar de Schaapskooi in Denekamp gegaan om daar de foto’s te maken. De locatie is echt tof, ook om een keer te gaan high tea’en met vriendinnen of om met je kids naar toe te gaan. Afijn, de altijd mooie en lieve Sophie en haar mams hebben de tassen geshowd. Het was een heerlijke en gezellige ochtend met als afsluiter een high tea met andere dames.
Jose geeft ook leuke workshops om zelf een tas of sjaal te maken met als afsluiter een een high tea 🙂 Wil je meer foto’s zien en kijken wat ze nog meer verkoopt? kijk gerust op: www.goudenlaantje.nl

Liefs, Mireille Droste

/>

Op een donkere ochtend kwam Femm met haar papa en mama in mijn studio.
Gelukkig voelde ze zich snel thuis, want als een echte Diva wist ze gelijk hoe en met wat ze op de foto wilde 😉
Persoonlijk ben ik niet zo van de hobbelpaardjes, maar om een mooi portret te schieten is het soms super handig.
Het was een gezellige ochtend en Femm deed heel goed haar best! Het bellen blazen vond ze volgens mij het allerleukste:)

Liefs, Mireille

Op een echt heeeeeele warme dag mocht ik foto’s maken van de intieme bruiloft van Huub en Mirjam met een glansrol voor hun mooie dochter Suuz.
Het was een super relaxed sfeertje. Gewoon zoals ze zelf zijn met hun dierbaren. Toen ik weg ging werd zelfs de kleding verruilt voor een korte broek 🙂
Ik laat een paar beelden zien van de trouwerij en nog wat foto’s van thuis. De foto die ik erg graag wilde delen is de foto van Suus met haar opa.
Opa die liefdevol naar zijn kleindochter kijkt…. die momenten, die zijn zo waardevol.

Lieve Huub en Mirjam en natuurlijk Suuz, heel veel geluk samen!

Liefs, Mireille

 • Mirjam

  Het was inderdaad een hele mooie dag. En heel warm!
  Wij zijn erg blij met de super mooie foto’s wat je hebt gemaakt. En iedereen wat ze tot nu toe gezien heeft is enthousiast!
  Kortom, heel erg bedankt voor het mooie aandenken aan deze top dag!!

  Groetjes Mirjam, Huub en SuuzAntwoordAnnuleren

Hai, ik heb belooft om meer en sneller te bloggen…. lukt nog niet echt he? 😉

Eén van mijn eerste shoots sinds ik weer begonnen ben, was met een familie met al grote kids.
Dat kan moeilijker zijn omdat zij zich veel meer bewust zijn van de camera, maar viel dat even mee!
Wat een fijn gezin en wat zijn ze onwijs aardig voor elkaar.
Moeders heeft door lichamelijke klachten o.a. veel meer moeite met lopen, maar iedereen is even behulpzaam.
En toen ik even de kids aan het fotograferen was, ging vaders even achter moeders staan om haar te ondersteunen.
De onderlinge band die de familie heeft is gewoon goed. En dat maakt het fotograferen voor mij ook een klein feestje!

Liefs, Mireille

 • Jolande

  Wat leuk om je gezin omschreven te krijgen, in woorden en in foto’s.
  Dank je wel voor de mooie foto’s we kijken er iedere dag nog met veel plezier naar
  Groetjes JolandeAntwoordAnnuleren