Boek Oorlog in Herinnering

Oorloginherinnering, oorlogsverhalen met een gezicht. Een boek waarin mensen vertellen over hun ervaringen in de oorlog. In eigen woorden, vanuit eigen beleving en herinnering. Er valt immers nog zoveel te vertellen, terwijl de beschikbare tijd hiervoor met het verstrijken van de weken, maanden, jaren steeds verder afneemt.

Het idee voor dit boek is ontstaan bij fotografe Mireille Droste. Enkele jaren geleden overleed haar grootvader, Herman Spoolder. Vlak voor zijn dood begon hij steeds vaker over zijn oorlogservaringen te vertellen. Indrukwekkende verhalen waarvan Mireille zich gelijk realiseerde dat deze bewaard moesten blijven.
Nu, vier jaar na het overlijden, heeft zij samen met haar schoonzus Mai-Lin Droste het idee omgezet tot een concreet project.

Mireille en Mai-Lin:

“Met ons boek willen wij oorlogsverhalen op een zuivere en integere manier optekenen. Verhalen zoals ze in de herinnering van de geportretteerde mensen voortleven. Wij willen dat oorlogsverhalen een gezicht blijven houden, zodat je je als lezer van het boek blijft realiseren dat alles wat je over de oorlog leest, ziet en hoort over mensen gaat. Mensen zoals jij en ik, mensen met gedachten, gevoelens en mooie dromen over de toekomst.
Wij hopen dat de portretten je raken en verwondering brengen. Verwondering over hoe het ooit allemaal heeft kunnen gebeuren in een Nederland, Europa en voormalig Nederlands-Indiƫ.
En dankbaarheid. Dankbaarheid voor elke dag die je in vrijheid leeft!”

Op www.oorloginherinnering.nl is de totstandkoming van het boek te volgen.

Ook is er ruimte voor reacties, opmerkingen en tips.

Uw e-mail adres zal nooit worden gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

*